Αγορά ακινήτου Με δάνειο ή μετρητά ?

Η καλύτερη λύση για εσάς, κάντε αίτηση για το δάνειό σας εδώ

Αγοραπωλησία ακινήτου με στεγαστικό δάνειο

Η αγορά και η πώληση ακινήτων με χρήση στεγαστικών δανείων είναι μια πολύ δημοφιλής μέθοδος αγοράς ακινήτων. Ως πωλητής, εάν είστε διατεθειμένοι να πουλήσετε το ακίνητό σας σε κάποιον που θα το πάρει μέσω στεγαστικού δανείου, θα αυξήσετε αυτόματα τον αριθμό των αγοραστών στους οποίους απευθύνεστε.

Συχνά, οι προσφορές αυτών των αγοραστών είναι πιο κοντά σε αυτό που ζητάτε. Εάν δεν βιάζεστε και μπορείτε να περιμένετε, μπορεί να λάβετε μια προσφορά που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη τιμή πώλησης για εσάς.

Ως αγοραστής, η λήψη ενός στεγαστικού δανείου θα αυξήσει την αγοραστική σας δύναμη και το εύρος των ακινήτων που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Ωστόσο, η διαδικασία προέγκρισης και τελικής έγκρισης είναι χρονοβόρα και επίπονη. Είναι καλύτερο να λάβετε προέγκριση και να ενημερώσετε τον πωλητή το συντομότερο δυνατό. Μπορείς ακόμη να έχεις μαζί σου τα έγγραφα προέγκρισης στις συναντήσεις σου με τον πωλητή, ώστε να ενισχύσεις τη θέση σου και να δείξεις τη σοβαρότητά σου.

Η καλύτερη λύση για εσάς, κάντε αίτηση για το δάνειό σας εδώ

Αγοραπωλησία ακινήτου χωρίς δάνειο

Υπάρχουν πολλοί πωλητές που αναζητούν προσφορές από αγοραστές που δεν χρειάζονται δάνειο για να συνεχίσουν να αγοράζουν το ακίνητό τους. Κατ’ αρχήν, ένας τέτοιος αγοραστής δεν θα διακινδύνευε η τράπεζα να απορρίψει την αίτησή του. Αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής δεν χρειάζεται να δαπανήσει χρόνο και προσπάθεια για να πουλήσει ξανά το ακίνητό του.

Δεύτερον, η αγορά ή η πώληση ακινήτων χωρίς δάνειο δεν συνεπάγεται πιθανές καθυστερήσεις που προκαλούνται από τη διαδικασία έγκρισης του δανείου ή τη διαδικασία πληρωμής. Οι καθυστερήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες στον απόηχο της πανδημίας ανάγκασαν ορισμένες τράπεζες να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να εκταμιεύσουν κεφάλαια στους πωλητές. Αυτό κάνει αυτόματα προσφορές πιο ελκυστικές για αγοραστές που δεν χρειάζονται δάνειο.

Ως αγοραστής, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε το ακίνητο εντελώς, οι πωλητές θα βρουν την προσφορά σας πιο ελκυστική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία ως πλεονέκτημα για τη διαπραγμάτευση με τον πωλητή και πιθανώς την επίτευξη πιο ευνοϊκής συμφωνίας.

Η καλύτερη λύση για εσάς, κάντε αίτηση για το δάνειό σας εδώ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΑΝΩ ↑